Hoe breng ik het effectieve werken in de praktijk?

 

 

FocusXL hanteert een aantal richtlijnen voor deze cursus, want iedereen werkt op zijn eigen wijze, al of niet effectief. Het doel van onze training ‘Het effectieve werken’ is drieledig. Wij helpen je om: Je productiviteit te verhogen; je werk op een rustige manier kunnen uitvoeren; je plezier te verschaffen tijdens het uitvoeren van je taken.

 

Het is belangrijk om te beginnen met de juiste omstandigheden, voordat je begint met werken:

  • Neem even afstand van je werk;
  • Inventariseer welke taken je hebt liggen;
  • Bepaal prioriteiten en stem je takenlijst daarop af;
  • Werk aan één taak tegelijk.

 

Wat bevordert het effectieve werken nog meer?

Dit zijn, voor een deel, tamelijk voor de hand liggende zaken. Denk aan: laat je niet afleiden door inkomende mail of telefoontjes en collega’s. We beseffen dat je nooit helemaal zonder afleidingen kunt werken, maar probeer deze tot het absolute minimum te beperken. FocusXL gaat ervan uit dat het effectieve werken een gestructureerde vorm van werken is. Naast deze voor de hand liggende tips willen we je ook wijzen op het belang van concrete, goed uitvoerbare taakstellingen. Als je een actiepunt maakt: doe het zó, dat je het in een dag kunt uitvoeren. Dan doe je het ook, is onze ervaring. En dat is efficiënt werken.

 

Wat komt er verder aan bod in onze training ‘Het effectieve werken’?

Verder behandelen we de noodzaak van delegeren en evalueren. Delegeren spreekt voor zich, maar durf je je taken uit handen te geven? Wat weerhoudt je ervan? En ten slotte, het moeilijkste deel: je werkprestaties zelf evalueren. Hoe kun je bepalen of je het effectieve werken onder de knie hebt, wat zou beter kunnen, misschien zelfs moeten? Deze kritische blik op je eigen werkprestaties, is een groeiproces.

Neem contact op voor meer informatie over het effectieve werken en de mogelijkheden om een training te volgen bij FocusXL.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

New Time Management

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar