Verstoringen, waarschijnlijk heb je er zelf ook wel eens last van. Gelukkig voor je…je bent niet de enige! Wekelijks volgen meer dan 80 deelnemers de training New Time Management van focusXL. Daarvan geeft 47% aan last te hebben van verstoringen waardoor ze met minder rust in het hoofd werken. Bizar toch? Echt lekker doorwerken zit er dan ook niet echt in voor een groot deel van werkend Nederland. Hieronder vind je de top 6 en nog belangrijker…een aantal tips hoe je hiermee kunt om gaan. Hier de top drie om rust in je hoofd te krijgen!

 

1. Op de eerste plek…mail

We zijn er goed in…mailen. Gemiddeld ontvangen we 93 mailtjes per dag. Jammer genoeg is daarvan 30% niet of minder relevant. Zo staan we onterecht in de cc, hebben we ons veel te enthousiast ingeschreven voor de meest subtropische nieuwsbrieven en die dagelijkse updates zijn ook super handig…NOT! Wat kun je hieraan doen? Allereerst zorg dat je je mail correct gebruikt. dus informeer anderen alleen als het er toe doet. Neem ze niet onnodig mee in de cc en spreek andere hier op aan mocht het wel bij jou gebeuren. Daarnaast nieuwsbrieven…schrijf je uit als je er toch niets mee doen. En de meest handige…zet je notificaties uit. Op die manier krijg je je mail binnen maar wordt je er niet door verstoord.

 

2. Op de tweede plek…telefoon

Jaja…ook daar kunnen we wat van. Het summum is dat sommigen van ons er een telefoontje aan wagen om te vertellen dat we een mail hebben gestuurd! Hoe gek kunnen we elkaar maken?! Klinkt gek…toch zien we het vaak. Natuurlijk doe jij dat niet…maar als we de cijfers mogen geloven zit verliezen we 13% tijd aan onnodig gebruik van onze telefoon. Probeer het te minimaliseren. Zet alle notificaties op je telefoon uit zodat je ook hier niet wordt gestoord.

 

3. Collega’s

Even bijkletsen…gezellig toch? Natuurlijk is het gezellig. Alleen wanneer je net geconcentreerd met dat belangrijke project bezig bent is het op z’n zachts gezegd vervelend dat je gestoord wordt met de vraag of je boer zoekt vrouw nog hebt gezien. Heb respect voor elkaars tijd! Kijk of je vragen aan een collega kunt verzamelen en dan 1x vragen in plaats van 4x. Of spreek blokken af wanneer je elkaar wel en wanneer niet kunt vragen.

Al met al…kijk eens wat je zelf kunt doen om verstoringen zo veel mogelijk te voorkomen. Hoe meer collega’s je mee krijgt…hoe meer tijd je zult winnen en verstoringen beperken.