Wat kan ik versterken in effectief communiceren?

 

 

We leven in een tijd waarin we continue met elkaar communiceren. In real life, per telefoon, post, sms, social media etc. Juist daarom is het essentieel om stil te staan bij de manier waarop we dit doen; effectief communiceren!

 

Communicatiemuur

Voor effectief communiceren zijn een aantal zaken van belang. Denk bijvoorbeeld aan de boodschap die je wilt overbrengen. Misverstanden hebben hierin vaak te maken met de kwaliteit van je communicatie. Onderstaande communicatiemuur licht dit goed toe:

Bedoeld # Gezegd

Gezegd # Gehoord

Gehoord # Begrepen

Begrepen # Akkoord

Akkoord # Gedaan

Met andere woorden, Effectief communiceren is een hele kunst. In de training Effectief communiceren gaan we aan de slag met datgene waar jij al goed in bent en waar je nóg sterker in kunt worden als het gaat om Effectief communiceren. Welke kennis, vaardigheden en structuur helpen jou om nóg beter in te spelen op het gedrag van een ander en je doel te bereiken?

 

Veel deelnemers ervaren het succes van de training ‘Effectief communiceren’

De training ‘Effectief communiceren’ sluit namelijk aan op jouw praktijk, ervaring en niveau! Daarom kijken we vooraf graag met jou naar de mogelijkheden.

Voor nu lichten we alvast een tipje van de sluier op in het kader van Effectief communiceren. Bij Effectief communiceren gaat het uiteindelijk om de inhoud, woordkeus en performance. Maar wat is het belangrijkste? Vaak hebben mensen het idee dat Effectief communiceren vooral draait om de inhoud (wat vertel je). Uit onderzoek blijkt echter dat dit voor slechts 7% bijdraagt aan Effectief communiceren! Natuurlijk verwacht je gesprekspartner in de basis een goed verhaal, maar jouw onderscheidende vermogen ligt vooral in de woordkeus (35%) en performance (58%).

Effectief communiceren draait vooral om de manier waarop je de boodschap brengt. We wensen je veel succes!

Sterker worden in Effectief communiceren? Kijk op onze website naar de training Effectief communiceren. Je bent welkom!

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar