Wat is effectief leiderschap?

 

 

Wat maakt effectief leiderschap nou zo effectief en wat maakt leiderschap succesvol? Het zijn vragen waarop niet zomaar antwoord kan worden gegeven. Wel is het duidelijk dat effectief leiderschap veranderd is en zal blijven veranderen.

 

Een belangrijke factor in effectief leiderschap is het herkennen en erkennen van deze verandering

Leiderschap kan worden onderverdeeld in de volgende stijlen:

  • Inspirerend leiderschap;
  • Coachend leiderschap;
  • Stimulerend leiderschap;
  • Bezielend leiderschap;
  • Innerlijk leiderschap.

Een goede leider weet al deze stijlen in de juiste mix en in de juiste situatie toe te passen. Elke medewerker is anders en verdiend een eigen benadering en leiderschap. Goed leiderschap kan doorslaggevend zijn in het succes van een organisatie. Zo zal een inspirerende leider met charisma en visie leiding geven, een coachende leider gaat ondersteunend te werk en biedt de helpende hand waar nodig. Een stimulerende leider zet teamwork en gemeend goed voor op. De bezielende leider gaat voor eerlijkheid en stimuleert het eigen kunnen van medewerkers. De innerlijke leider gaat mensgericht te werk en stelt hoge waarde aan betrouwbaarheid.

 

Wat is juist?

Alle leiderschapsstijlen zijn juist, maar zoals bij zoveel geldt ook hiervoor het principe overdaad schaadt. Belangrijk is dat een moderne effectieve leider de juiste houding en keuze maakt in de uiteenlopende situaties waar een organisatie mee te maken heeft. Dát is effectief leiderschap.

Belangrijk is dat een leider rust uitstraalt waar de medewerkers op kunnen vertrouwen en daarbij altijd zoekende naar de mogelijkheid om te leren. Commitment, eerlijkheid en open staan voor feedback zijn sleutelwoorden om effectief leiderschap tot een succes te brengen.

Meer weten? Bekijk onze training.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar