Hoe moet ik effectief leiding geven?

 

 

Elke leidinggevende of manager is op zoek naar de beste manier om effectief leiding te geven. Welke communicatiestijl bereikt de medewerkers, waarom werken sommige dingen die je doet erg goed en sommige dingen die je doet niet goed? Hoe is je eigen functioneren en waar kun je, jezelf verbeteren? Bij de training effectief leiding geven komen onder andere deze aspecten naar voren.

 

Effectief leidinggeven is een mix van diverse factoren

Om effectief leiding te geven dien je de mix van factoren op de juiste momenten en in de juiste situaties toe te passen. Hierbij is het belangrijk om alle medewerkers met een eigen individuele wijze te benaderen. Zo kan de één een mensgerichte aanpak nodig hebben en heeft de ander weer een meer taakgerichte of inspirerende aanpak nodig hebben. Meer hierover leer je in de training effectief leiding geven.

Door je bewust te zijn van de achterliggende redenen en gedachtes van je medewerkers kun je vaak de juiste beslissing nemen . Hiervoor is het wel van belang dat je met de juiste benadering zoekt naar deze redenen en gedachtes.

 

Bij effectief leidinggeven hoort ook ruimte voor feedback

Een goede efficiënte leider staat open voor feedback en doet daar ook iets mee. Door vertrouwen te geven aan je omgeving en niet op alle incidenten; per direct in te grijpen zal je team zichzelf gaan ontwikkelen.

Het is aan jou om daarvoor de juiste sturing te geven en de richting te bepalen. Jouw visie moet duidelijk zijn voor je team en zij dienen hierbij de handvaten te krijgen om dit in de praktijk te brengen. Het uiteindelijke doel van effectief leiding geven is.

  • Een betere samenwerking binnen je team;
  • Efficiënte werkprocessen;
  • Feedback geven/nemen;
  • Blijven ontwikkelen.

Door te blijven investeren in jezelf en je omgeving is het mogelijk om je leiderschap zo effectief mogelijk in te vullen.

Meer weten? Bekijk onze training effectief leidinggeven.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar