Wat is effectief werken?

 

 

Effectief werken is voor iedereen anders omdat we vaak wat anders verstaan onder effectief werken. Toch zijn er een aantal richtlijnen te benoemen om in de praktijk sterk te worden in effectief werken.

 

Uitgangspunten:

  • Prioriteiten stellen;
  • Rust;
  • Doelen halen.

Bij grote hoeveelheden werk wordt het steeds belangrijker om een juiste prioritering aan te brengen in je werk. Als je kijkt naar, moet je deze taak dan écht nu doen? Urgente zaken hebben het schijnvoordeel dat de adrenaline door je lijf gaat. Het geeft een kick wanneer je de taak hebt voltooid. Maar niet voor lang… Want je moet snel door naar de volgende spoedklus!

Het nadeel van urgente zaken: je bent er veel tijd mee kwijt en urgente zaken zijn niet altijd belangrijk. Dat wat direct moet gebeuren hoeft lang niet altijd bij te dragen aan je doelen. Gevolg: hard werken en toch geen voldaan gevoel aan het eind van je werkdag. Als het om effectief werken gaat, is de bevrediging van het oplossen van urgente zaken slechts bevredigend op de korte termijn. Aan het eind van de dag kun je, je best wat geleefd voelen. Wat is dan het geheim van effectief werken? Belangrijke zaken.

Echt belangrijke zaken hebben één groot nadeel, de meesten worden nooit urgent. Dat is ook de reden dat de wil er wel is maar het toch vaak niet lukt. Aan de andere kant vinden we het vaak plezierig om doelen te halen. Jij ook? Door de focus te leggen op dat wat belangrijk is, werk je aan je doelen en dat is waar het om draait. Wat je functie ook is, als je gevraagd wordt wat je doelen zijn en je hebt de pro-activiteit om daaraan te werken, wordt je sterker in effectief werken.

Om effectief werken in de praktijk te brengen is het dus belangrijk om ‘ja’ te zeggen tegen belangrijke (niet-urgente) zaken en ‘nee’ tegen bezigheden die soms dringend zijn. Tip: ‘Nee’ zeggen tegen urgente zaken is ‘Ja’ zeggen tegen belangrijke zaken en dus effectief werken.

Leer Effectief te werken dit leidt tot kwalitatief goed werk, rust en overzicht!

Wil je meer weten over Effectief werken? Neem gerust contact met ons op kijk op onze website voor een training.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar