Kan FocusXL mij helpen met efficiënt werken?

 

 

Efficiënt werken is voor iedereen anders. Elke persoon is anders van aard en zal een eigen werkstijl hebben. Echter is het met een aantal richtlijnen en tips mogelijk om efficiënt werken in de praktijk te brengen.

 

Wat is het voornaamste doel van efficiënt werken? 

Het voornaamste doel van efficiënt werken is:

  • Plezier;
  • Rust;
  • Productief.

Bij grote hoeveelheden werk en uiteenlopende taken is het van belang dat je voordat je begint, afstand neemt van alles dat moet gebeuren en vanuit daar de juiste prioritering aanbrengt in je werk. Om efficiënt te werken is het belangrijk om na te denken over wat er op een bepaalde dag af moet en waar in ieder geval een begin mee moet worden gemaakt. Het helpt hierbij om een actielijst op te stellen waarbij je alle taken zo concreet mogelijk formuleert. Dit zijn praktische tips voor efficiënt werken.

Een actie punt “marketing plan schrijven” is niet concreet geformuleerd om uiteindelijk efficiënt te werken. Probeer het actie punt kleiner te maken. Bijvoorbeeld “afspraak leidinggevende plannen” of “inhoudsopgave bepalen”. Zodoende zorg je ervoor dat een actiepunt ook daadwerkelijk binnen een dag uit te voeren is en draagt dus bij om effeciënt te werken. Zodoende kun je een duidelijke structuur in je dag aanbrengen en ervoor kiezen om e-mail en telefoonverkeer op vaste momenten af te handelen. Effeciënt werken is gestructureerd ter werk gaan.

Laad binnenkomende e-mail niet afleiden, zet bijvoorbeeld de geluidsmelding van binnenkomende mail uit. Deze kleine aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat je de gehele dag efficiënt kunt werken.

 

Delegeren

Oké, zie ik je denken. Het klinkt allemaal leuk en eenvoudig dat efficiënt werken, maar ik ben vaak te druk om hier goed over na te denken. Bedenk jezelf goed dat almaar harder en meer werken niets te maken heeft met efficiënt werken. Probeer bij drukte nog beter na te denken over je prioriteiten en vraag collega’s om hulp of om taken over te nemen. Ook dit hoort bij efficiënt werken.

 

Evalueren

Efficiënt werken is voor jezelf een groeiproces. Probeer in te zien waar je persoonlijke valkuilen liggen en evalueer dit met jezelf of met anderen om ervoor te zorgen dat je bij een volgende langlopende taak niet weer in dezelfde valkuil stapt.

Hulp nodig bij efficiënt werken? Bekijk onze training New Time Management en ga echt efficiënt werken.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar