Geeft FocusXL ook een cursus getting things done?

 

 

Hoe kun je meer dingen doen, in minder tijd? Kost je werk teveel tijd en aandacht, tijd die je liever ergens anders aan wilde besteden? Getting things done is de titel van een boek van David Allen, waarin hij zijn actie-gebaseerde managementmethode uitlegt. Getting things done, dat meestal wordt afgekort met GTD, gaat ervan uit dat een persoon zich geen zorgen hoeft te maken over zijn taken, door die taken vast te leggen op een lijst. Dan hoef je de taken niet meer te herinneren, maar kun je eraan gaan werken! Een cursus van FocusXL kan je helpen om het overzicht weer te krijgen, je blik weer fris te krijgen en het doel weer voor ogen. In onze training laten we je –stap voor stap- zien hoe je, je werkplek weer geordend en ‘leeg’ kunt krijgen.

 

Inhoud training Getting things done

Wat leer je tijdens deze training? Ten eerste: we laten je zien hoe je, je werk moet prioriteren. Getting things done betekent vooral: wat moet af, wat kan nog even wachten? Voor collega’s en je opdrachtgever moeten het volkomen helder zijn waar je aan werkt, welke deadlines er zijn en wat het eindresultaat zal zijn. In de training besteden we ook aandacht aan je werkplek. Is je bureau geordend, heb je een duidelijke takenlijst? Andere punten waar we in onze training op ingaan is de binnenkomende e-mail. Wanneer bekijk je die? Een andere tip is de ‘2 minuten regel’: maak alles, dat je binnen 2 minuten af kan krijgen, meteen af. Zet de overige taken op een actielijst. Omschrijf de taken op je actielijst simpel en eenvoudig; het zal je helpen ‘Getting things done’ in de praktijk te brengen.

 

Het doel van Getting things done

Uiteindelijk is onze training erop gericht om jou een beter overzicht te geven. Het zal je helpen het volgende te bereiken:

 • Meer concentratie;
 • Tijdwinst;
 • Controle en overzicht;
 • Betere communicatie;
 • Rust;
 • Betrouwbaarheid.

Meer weten over de training Getting things done? Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

 • Leer van ervaren specialisten
 • Sterke verankering en minder stress
 • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
 • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
 • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar