Hoe kun je interne communicatie verbeteren?

 

 

Zodra er problemen zijn tussen diverse teams, in het team zelf of er gaan voortdurend zaken mis in een organisatie, dan krijgt interne communicatie vaak de schuld. En vaak is een gebrek aan interne communicatie inderdaad een deel van het probleem, of gewoon de oorzaak van het probleem.

 

De grens tussen interne communicatie en externe communicatie vervaagt

Door alle nieuwe communicatietechnologieën en –middelen is het haast ondoenlijk om interne problemen binnenshuis te houden. Problemen met de kwaliteit van het werk, met falende managers, onheuse bejegening van een werknemer en financiële malversaties, het zal allemaal eerder naar buiten komen. De grens tussen externe- en interne communicatie is aan het verdwijnen.

 

Er valt veel te winnen met juiste interne communicatie

Een juiste, openhartige interne communicatie is bijvoorbeeld van belang als het management verandering wil doorvoeren. Zonder effectieve, interne communicatie zal elke organisatie zeker zijn doelen moeilijker bereiken. Interne communicatie is altijd, en voortdurend, van het grootste belang. Als zelfs de medewerkers niet in ‘het verhaal’ van het bedrijf geloven, hoe kan een klant dat dan wel geloven?

 

Sociale media en smartphones veranderen de interne communicatie

Via deze kanalen gaat de interne communicatie razendsnel! Maar deze snelheid laat ook ruimte voor fouten en onzorgvuldigheden. Ook thuiswerken vereist speciale aandacht op het gebied van interne communicatie.

 

De communicatietrainingen van FocusXL

Op dit moment heeft FocusXL een aantal communicatietrainingen. Als je specifiek de interne communicatie wilt verbeteren, dan is de training Effectief communiceren wat je zoekt. We zorgen ervoor dat onze trainingen direct aansluiten op de praktijk, zoals jij die op het werk ervaart. Het lesmateriaal is praktisch, uitdagend en bevat de jongste inzichten. Je bent dus verzekerd van het laatste wat speelt op het gebied van interne communicatie!

Neem contact op voor een offerte op maat of meer informatie.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken. 

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar