We willen het hebben over iets dat we allemaal kennen en het liefst zo veel mogelijk vanaf willen… stress. Je kent het wel dat drukke gevoel, verlies van controle, vlekken in nek en schuim op de b**… precies. Maar diezelfde stress; of eigenlijk het fysieke en mentale proces, maakt ook dat we productief zijn, geconcentreerd kunnen werken en minder fouten maken. Herken je wel eens dat je lekker in de flow zit? Dat gevoel noemen wij slimme stress.

Wist je trouwens dat je mindset een gigantische rol speelt in hoe je reageert?
Als je met een positieve instelling naar stress kijkt, gebeuren er verbazingwekkende dingen in je brein en lijf. In plaats van in paniek te raken of te blokkeren, kan je ook denken… yes mijn lichaam bereid zich voor om een topprestatie te leveren. Want dat is de functie van deze “state”. Hierdoor blijf je kalmer en is het makkelijker de aandacht richten op jouw doel en die focus is juist nodig om jouw doelen te bereiken.

Als je een flinke dosis stress ervaart, stijgt onder andere je hartslag. En dat is hartstikke mooi! Zie het als het trekken van een sprintje wanneer je de bus of een train moet halen. Slim dus om deze extra energy-burst te benutten voor de meest belangrijke en realistische taken.

Voorspel je stress!
Ja je leest het goed. En als je het kunt voorspellen, kun je het ook benutten. In onze training Stress de baas leer je om momenten van stress te herkennen, erkennen, voorspellen en te plannen. De meeste mensen vinden een beetje druk op de ketel namelijk best lekker. Het wordt pas vervelend wanneer het te lang duurt of het moment je overvalt. Niet iedere stress is te voorkomen, veel stress is wel te reguleren en te benutten. In de training Stress de baas leer je een andere kijk op stress. Daarnaast leer je in 5 simpele en direct toepasbare stappen deze stress slim te benutten. Dit betekent dat je er minder ongemak en juist meer gemakt van hebt.

Dus de volgende keer dat die stressdevil aan je deur klopt, omarm hem met een glimlach. En voor de mensen die deze blog benutten om de ongezonde variant te vergoelijken…wees slim en verstandig! Neem die pauze, je hebt het verdiend.

Leer jouw stress systeem beïnvloeden met Virtual reality

Heb jij last van deze stress? Merk je dat je gespannen bent, soms heftiger reageert en hierdoor op bent aan het einde van de dag? Tijdens de Stress training gaan we super praktisch aan de slag. In een virtual reality omgeving leer je wat jij kan doen om stress de baas te zijn. Je leert wat voor jou werkt om te ontspannen of juist in de juiste staat te komen om beter te presteren.

Wil je er meer over weten? Neem contact met ons op.