In kleine stappen naar groot succes

Doen waarvan je houdt, hard werken, focussen, jezelf pushen, ideeën bedenken, jezelf verbeteren, anderen dienen en volharden. Deze acht eigenschappen vormen de kern van succes. Succesvolle mensen denken er niet alleen over na. Ze doen het gewoon. Keer op keer. Wil jij proactief aan de slag om jezelf te ontwikkelen op één van deze thema’s? De volgende oefening gaat jou hierbij echt verder brengen.

Richard St. John- de schrijver van ‘The eight to be great’ ontdekte dat iedere ondernemende winnaar deze acht eigenschappen bezit;

  1. PASSIE: Houd je van het werk dat je doet?
  2. WERK: Werk je hard?
  3. FOCUS: Focus jij je op één ding en niet op alles tegelijk?
  4. PUSH: Daag jij jezelf continu uit?
  5. IDEEËN: Bedenk je goede ideeën?
  6. VERBETERING: Verbeter je jezelf en de dingen die je doet?
  7. DIENEN: Ben je van waarde voor anderen?
  8. VOLHARDING: geef je niet op ondanks tijd, mislukkingen en tegenslag?

Het goede nieuws: de competenties zijn niet aangeboren. Het is een kwestie van just do it, maar waar te beginnen? We helpen je op weg in drie stappen.

1) Bepaal je score op de 8 eigenschappen. Je wilt eerst weten hoe het nu gaat. Geef jezelf een cijfer van 0-10 op elk van de eigenschappen.

2) Bepaal wat prioriteit heeft. Welk thema is voor jou het meest relevant en heeft het laagste cijfer gekregen? Hier is de meeste winst te halen. Daarmee ga je als eerste aan de slag.

3) Stel jouw ABC van Tiny Habits op. Stel dat je op het gebied van sales niet in beweging blijft. Dan mag je op het punt van volharding (8) iets veranderen. Bepaal voor jezelf wat jij nodig hebt om hier beter op te scoren. Mensen hebben vaak een trigger nodig om in actie te komen of te blijven. Je kunt het zien als een Anker. Dit anker kan een bestaande routine zijn of iets visueels wat jou herinnert aan jouw doel. Bijvoorbeeld een visionboard, een post-it op de spiegel of iedere maandag een korte meeting met jouw buddy waarin je de resultaten van vorige week doorneemt.

Maak het gedrag wat je wilt zo eenvoudig mogelijk. Knip je grote ambitie op in kleine acties. Denk ook aan de randvoorwaarden die nodig zijn. Als je graag de slagingskans van offertes wil vergroten, kan een Belachelijk kleine actie zijn: “Vanaf nu licht ik iedere offerte toe in een persoonlijk gesprek. Die afspraak maak ik op het moment dat de potentiële klant de offerteaanvraag doet.”

En dan het leukste: Celebration! Is het gelukt? Beloon jezelf! Door successen te vieren koppelen jouw hersenen een positief gevoel aan het (nieuwe) gedrag. De positieve ervaring helpt jou om het vol te houden. Besef je goed dat je met alle kleine acties samen op de lange termijn grote impact maakt. Succes!

Wil je meer rendement en plezier halen uit jouw sales?

Dan is de training Resultaatgericht verkopen echt iets voor jou. Heb je er een vraag over? Neem gerust contact op met onze ontwikkelspecialist  Margaret Vos.  Ze beantwoordt jouw vragen graag.