IK BEN IVO

Ontwikkelspecialist, trainer en coach

Energiek, to-the-point en toegankelijk

Mijn trainingen

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan. Schrijf je nu in voor mijn trainingen.

Mijn events

Duizenden drukbezette mensen gingen je voor: Jouw werkdag ook slimmer én leuker.

Do or do not. There is no try

Deze quote komt van master Yoda, één van de helden uit de Star Wars films. Het straalt actie en durf uit. Niet twijfelen, gewoon doen. Want: inzicht ontstaat door doen, zeggen we altijd bij FocusXL.

Hoe ik jou helpen kan

Elke werkdag kan slimmer én leuker. Ik leer mijn deelnemers dat zij daar zelf maximaal invloed op hebben. Meer invloed dan ze zelf denken. Vaak zijn 1 of 2 inzichten uit een training al voldoende voor gedragsverandering. De eerste successen komen dan vanzelf!

Mijn passies

Niet elke deelnemer heeft zin in een training. Ik krijg er een kick van als ik de meest sceptische deelnemer tóch meekrijg. En dat is soms hard werken! Waar ik ook energie van krijg: muziek luisteren en maken (drummen), concerten bezoeken en Star Wars.

Mijn expertises

Ik ben goed in het versimpelen van complexe uitdagingen. Dat helpt om mensen kritisch en scherp te laten nadenken en discussie op gang te brengen. Ook heb ik de training ‘Plan op 1 A4’ ontwikkeld, waarmee je een vaag doel in een concreet plan omtovert. Zo concreet, dat je je doel wel móet halen.

Mijn achtergrond

Ik ben afgestudeerd als bestuurskundige (Universiteit Twente) en heb daarna zo’n 12 jaar in de onderzoekswereld gewerkt, in zowel uitvoerende als leidinggevende rollen. Ik ben daarna mijn eigen bedrijf gestart gericht op strategisch innovatiemanagement en ben dit gaan combineren met mijn rol als ontwikkelspecialist bij FocusXL.

 FocusXL

Leuke én slimme werkdagen

De plek voor mensen en bedrijven met ambities! In onze overtuiging is er vaak meer potentieel dan er daadwerkelijk benut wordt binnen organisaties.

Om het potentieel optimaal te benutten en mensen te stimuleren om zich continu te ontwikkelen, is een juiste focus onmiskenbaar. Daar helpen wij je mee.

Leer slimmer (samen) werken

Word een ster ik effectief communiceren

Start met écht effectief leidinggeven

Klantgericht en effectief verkopen

Op de hoogte blijven?

Laat je gegevens achter je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons. We beloven dat dit binnen 24 uur is maar…stiekem doen we dat waarschijnlijk toch wel eerder.

Trotse verhalen

“De trainingen van FocusXL zijn to the point, op de praktijk gericht en dus direct toepasbaar. Zelfs de meest sceptische medewerkers raakten toch enthousiast vanwege de toepasbaarheid en de effectiviteit. Het meekrijgen van juist die groep is goud waard voor het teamverband. En daar maakt Ivo nu juist het verschil.” – Roland Deters – directeur VX Company MS

“Ivo gaf mij tijdens de training Praktisch Leidinggeven op een heldere manier inzicht hoe ik mijn leidinggevende skills kan aanscherpen. Veel aangereikte theorie pas ik nu daadwerkelijk toe. En het werkt! De informele setting en het 1-op-1 contact ervaarde ik als erg prettig, evenals het blokje-om tussen de middag.” – Maaike Platvoet – Hoofdredacteur U-Today, Universiteit Twente

“Heel eerlijk, ik heb best wat trainingen gehad. Zelden heb ik het gevoel dat het een meerwaarde is geweest. Dit keer ben ik oprecht enthousiast! Dank je Ivo.” – Ingrid van Lint – PR en Communicatie adviseur Sint-Joriscollege, Eindhoven

Mijn open trainingen en events

[add_eventon_list number_of_months="5" hide_empty_months="yes" add_eventon event_organizer="97"]

Wij staan voor je klaar