Doe jij werk waar je energie van krijgt? Kost het je weinig moeite om je elke werkdag weer op te laden? Geloof jij in waar de organisatie voor staat … en voor gaat? Heb jij de juiste collega’s om deze ambities waar te maken? Voel je je fit?

Als je op deze vragen geen overtuigend ‘ja’ kunt antwoorden, dan is het ontwikkeltraject Focus op Inzetbaarheid iets voor jou. Met Focus op Inzetbaarheid helpt FocusXL het werkvermogen van de mensen in de organisatie te versterken. We brengen niet alleen de inzetbaarheid in beeld, maar versterken deze ook via individuele actieplannen en passende interventies.

Drie stappen
Door de schaarste op de arbeidsmarkt en het stijgende ziekteverzuim is het relevanter dan ooit voor organisaties om vitale medewerkers te (blijven) binden. En toch is inzetbaarheid ook een verantwoordelijkheid van de medewerker zelf. Wij brengen de uitdagingen van zowel de medewerker als de organisatie samen.

 

Focus op Inzetbaarheid bestaat uit drie stappen.

 

Stap 1: Inzicht in inzetbaarheid
Weten hoe het er nu voor staat is de eerste stap. Een korte online vragenlijst geeft inzicht in thema’s als werkplezier, samenwerking, werkbelasting, zingeving en vitaliteit. De resultaten laten – voor iedere individuele deelnemer – op een speelse en overzichtelijke manier zien in welke mate het huidige werk een bijdrage levert aan de inzetbaarheid en baanontwikkeling. Ook als de bijdrage niet zo positief is, zullen we dat communiceren.

Stap 2: Persoonlijk gesprek en actieplan
Vervolgens bespreekt de ontwikkelspecialist van FocusXL de uitkomsten van de inzetbaarheidsscan met elke deelnemer. In dit gesprek zoeken we de verdieping op. Daardoor kunnen we de uitkomsten nóg beter duiden en verklaren. We weten dan precies wat voor de medewerker het belangrijkste is. Samen stellen we een plan op om de inzetbaarheid te verbeteren.

 Stap 3: Vergroten van inzetbaarheid
FocusXL biedt interventies op maat die de inzetbaarheid vergroten. De aanpak stemmen we af op de uitkomsten van stap 2. Soms zijn het individuele sessies, soms groepsgewijs. De interventies maken je mentaal en/of fysiek sterker, zowel op de werkvloer als privé én ze vergroten jouw toegevoegde waarde voor de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een vitaliteitscheck, stressbestendigheidsworkshop, een presentatietraining of een training die je leert op een slimmere manier het werk te doen.

 

Ben je nieuwgierig geworden?

Ontwikkelspecialist Margaret Vos helpt je graag verder. Neem contact op met Margaret.