Hoe kan ik efficiënter werken?

 

 

Er zijn veel verschillende manieren van werken, maar hoe ga je efficiënter werken? Sommige mensen werken gestructureerd, met lijstjes en schema’s, anderen zullen hun werkritme losser en onregelmatiger invullen. Een aantal richtlijnen zijn voor iedereen gelijk als het op efficiënt werken aankomt. Met efficiënter werken krijg je plezier in je werk, breng je rust aan en verhoog je, je productiviteit. Wil jij dit ook? Dan is een training efficiënter werken wat voor jou!

 

Hoe ga je efficiënter werken?

Om te beginnen: neem even afstand van je werk. Stel vervolgens prioriteiten en maak een actielijst. Vooral als je veel verschillende taken hebt is dit eerste punt van groot belang. Maak je actielijst concreet per dag, zodat je al die taken in één dag kunt uitvoeren. Grotere taken deel je in stukken, die je weer op de actielijst voor een volgende dag verwerkt. Telefoon en e-mails beantwoorden: stel vaste tijden in waarop je, je e-mails beantwoord. Zo kun je echt efficiënt werken, zonder dat je continue afgeleid wordt door binnenkomende e-mails.

 

Praktijkgerichte tips om efficiënter te gaan werken

In een periode van drukte word je nogal eens overstelpt met werk, dan is het noodzakelijk om efficiënt en effectief te werken. In onze cursus komt de kunst van het delegeren aan bod: wat laat je over aan je collega’s en wat doe je zelf? Het heeft ook betrekking op evalueren. Je groeit erin, door met jezelf (of anderen) te bespreken hoe je nog efficiënter kunt werken. Zo loop je niet twee keer in dezelfde valkuil.

 

Efficiënter werken is gestructureerd werken

Structuur in je werkzaamheden is een van de belangrijkste aspecten van efficiënt werken. Hoe meer structuur je aanbrengt in je dagelijkse taken, hoe efficiënter je kunt werken.

Wil je meer weten over onze training efficiënter werken, neem dan contact met ons op.

 

 

Onze passie en expertise is om jouw werk slimmer en leuker te maken.

FocusXL - New Time Management+

Traditioneel time management is gedateerd en het werkt niet meer zo goed in deze tijd. We leven in het zogenaamde informatietijdperk. Nog nooit kreeg je zoveel informatieprikkels binnen op een dag. Het aantal verstoringen en onderbrekingen groeit en je eigen planning lijdt onder deze ‘waan van de dag’.

Herkenbaar? Wil jij meer grip, overzicht en controle in je werk? Wil jij meer rust in je hoofd? Proactief blijven werken aan de juiste zaken? Doelen halen en met een voldaan gevoel naar huis? Het kan echt!

Communicatietrainingen, tijdswinst

Omdat elke werkdag slimmer én leuker kan

Groei als professional

  • Leer van ervaren specialisten
  • Sterke verankering en minder stress
  • 100% tevredenheid garantie. Gegarandeerd succes
  • Bereik meer door je potentieel optimaal te gebruiken
  • Meer plezier en rust in je hoofd

Wij staan voor je klaar